Hai România!

19-10-2013

Hai România!

Suntem înaintea unor meciuri foarte importante pentru generația noastră, pentru fotbalul românesc, pentru România. Constat cu surprindere că exista o doză mare de negativism în multe comentarii care se fac pe marginea acestor partide. Am o întrebare pentru acești negativiști: voi chiar nu țineți cu România? Sau doar credeți că sunteți mai interesanți punând răutate în comentarii?! Prieteni dragi, buni, răi, cum suntem, reprezentăm poporul român. Implicit și pe voi! Vorba ceea, ăștia suntem, alții nu avem. E tipic pentru noi să-i blamăm pe cei aleși să ne reprezinte și să credem că ar fi fost excelent să fie alții în locul lor!
Pot înțelege că, spre exemplu, la gimnastică nu mai suntem campioni mondiali. Dar sportivii care au luptat pentru medalii mă reprezintă, i-am susținut cu tărie când au câștigat, sunt alături de ei și când pierd. Sufăr alături de ei, fete sau băieți, la eșec înjur și eu, ca orice suporter, de supărare, când înjură și ei, râd cu ei când câștigă. Sunt alături de ei și-i încurajez în orice situație. Îi iubesc necondiționat pentru că ne reprezintă țara și când câștigă, și când pierd, și pentru că au puterea să o ia mereu de la capăt. Sunt ai mei! Hai  să ne gândim ce vede o mamă la copilul ei. Indiferent de situație, puiul ei e cel mai bun, cel mai frumos, cel mai talentat, cel mai deștept. Îl ajută să se ridice cand cade, îi îndreaptă greșelile, îl iubește indiferent de natura greșelii și indiferent dacă învață sau nu din aceste greșeli. Eu așa îmi iubesc și țara. Puteți face un efort de imaginație și de voință să priviți naționala României cu ochii unei mame care-și privește copilul? Fiindcă așa văd eu dragostea asta pentru patrie. Și fiindcă avem nevoie de încurajări, avem nevoie de critici când greșim, dar cel mai tare avem nevoie de dragostea voastră! Hai România!

Publicat in Evenimente in 19-10-2013 « iAupa Geta!Căpitan e Chiricheș! »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2021 Ciprian Marica. Toate drepturile rezervate. | Terms & conditions